Home    Register now!    Become a Master       All games    Stats    Help    Forum   About us

Forum

Territories

can someone tell me the rules behind what heappens here ? #3238

AuthorMessage
JeVo
19-05-2007 01:48:18
Ronald, Help !

Wil je even naar spel 3238 kijken en mij wat uitleggen ?
Roods laatste beurt:
- eerst sluit ik de rode boerderij zonder landjes in.
- dan mag ik nog een keer en ik ga naar het zuiden.
- dan krijgt rood drie gratis hekjes : west, noord, noord. Dit zijn gedwongen zetten, omdat anders een van die beiden weilanden geen huis dreigt te krijgen ...
MAAR DAN :
Waarom mag ik dan nog een hekje zetten ? Waarmee ik het laatste gele huisje afsluit en het spel beëindig.
Ik heb toch al een zet en een extra zet van het afgeloten weiland gedaan ?

JeVo
Cwali
19-05-2007 09:05:19
De 3 gedwongen zetten zijn:
de eerste van je tegenstander (Arjo)
de tweede van jou
de derde van Arjo
Dus je bent weer aan zet om een hekje te plaatsen. Dat is je laatste zet.
Duidelijk?
JeVo
20-05-2007 23:35:04
kijk dat verduidelijkt de zaak, ook de gedwongen zetten zijn gewoon zetten van Arjo en van mij.
Ik dacht dat gedwongen zetten door de fictieve spelleider werden gedaan, Een eerdere keer waren het namelijk slechts twee gedwongen zetten achter elkaar en was daardoor mijn tegenstander na de gedwongen zetten weer aan de beurt. In mijn beleving dus twee neutrale zetten tussen mijn zet en de volgende zet van mijn tegenstander.
Hartelijk dank voor de snelle reactie.
JeVo
Ronald
21-05-2007 09:51:14
For any non-Dutch speaking players: the question was about the forced moves. Cwali explained that forced moves still are turns for the player. So if player 1 makes a move, after which a forced move is done, this counts as the move for player 2. So player 1 makes a move again. If there are 2 forced moves, this counts as a move for player 2 and another move for player 1. So player 2 is the next player to make a move.



Page generated in 0.009 sec